Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)
Alle hjerter gleder seg til Morsdag og Valentines Day

Alle hjerter gleder seg til Morsdag og Valentines Day

Januar er heldigvis over vil mange si, februar trer inn og våren skimtes langt der i det fjerne. Februar er den siste vintermåneden og fylles med kjærlighet til Mor og Valentines gave til en du har kjær. Morsdagen har sin opprinnelse i USA og var fra starten en minnedag for mødre. Her i landet er dagen alltid 2. søndag i februar og ble en årlig begivenhet i Norge fra 1918. Vi feirer faktisk 100 års jubileum for Morsdagen i år, takket være Oslo-kvinnene Dorothe Schjoldager og Karen Platou fikk gjennomslag for å etablere Morsdagen dette året. Morsdagen er en hyggelig familiedag hvor hele familen gjør stas på mor med kake, kort og gjerne frokost på senga. I år er det også Fastelaven denne søndagen, så det vil sikkert vanke noen boller og ris også.

Opprinnelsen til Valentines Day er litt mer uklar, mange mener dagen har sitt utspring så tidlig som i romertiden. Kommersialiseringen startet på 1700-tallet i England. Da hadde man anledning til å uttrykke kjærlighet til den man elsket, eller var forelsket i, med blomster, konfekt og Valentines-kort. Nå er dagen velkjent, selv om mange mener dagen kanskje ikke er av de  viktigste. Uansett, å gjøre litt stas på mor på Morsdagen og en liten «jeg-elsker-deg-gave» på Valentines Day er aldri feil.

Vi på Hvaltorvet har pyntet med hjerter og slår gjerne et lite slag for kjærligheten fra 1. – 14. februar. Og ellers, også!