Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)
En god firer for Sandefjord og Hvaltorvet

En god firer for Sandefjord og Hvaltorvet

14550546_10154402803936014_1388154674_o

Ronny Spaans bok «Kjøpesenterland» har vakt en del oppmerksomhet, og pådratt seg noen ømme tær denne uken. Spaans har rullet terningen over en del norske tettsteder, og blant andre fikk Sandvika terningkast én og hard medfart i boken. Hovedgrunnen til at han gir Sandvika laveste terningkast er det 60.000 m2 store Sandvika Storsenter. Spaans mener senteret mangler innsyn og kontakt med resten av byen.

Det er jo noen tankekors forfatteren bringer til torgs, og de bør, og vil sikkert bli, diskutert rundt om. I Sandefjord er vi heldige som har et sentrumssenter som har innsyn, inngang fra torget og kontakt med byen ellers. Vi har også et samarbeid med sentrumsbutikkene, og vi tror kundene våre ser på byen og senteret som komplimenterende. Kjedebutikkene finner du på Hvaltorvet, mens spesial- og nisjebutikkene i stor grad er representert i sentrum. Sandefjord Byen Vår er vår viktigste samarbeidspartner, og vi har flere spennende samarbeidsprosjekter på gang.

Sandefjord kommune har hele tiden vært tydelige på at ikke det skal bygges kjøpesenter utenfor byen. I tillegg har de folkevalgte heller ikke godkjent tradisjonell handel på Pindsle. Det er en klok vei som vi håper vil være gjeldende i fremtiden. Den plasskrevende handelsindustrien bør begrenses til Pindsle, mens opplevelseshandelen er i sentrum.

Vi tror disse to føringene, med nei til kjøpesenter utenfor byen og tradisjonell handel på Pindsle, er viktige betingelser for et levedyktig og attraktivt sentrum. Og sikkert bakgrunnen for at Sandefjord tross alt kan smykke seg med en god firer på terningen til Spaans.

Sandefjord må sørge for at vi fortsatt har en god firer, og at vi i sentrum strekker oss mot en sterk sekser på service- og opplevelsesterningen.