Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)
Folk skal føle seg vel

Folk skal føle seg vel

Jannecke Weeden vil at alle skal føle seg vel i motebildet

Hun går helst i strikkegenser og olabukse, men følger fashionistaene i sosiale medier for inspirasjon. Torsdag loser Jannecke oss gjennom moteshowet på Damenes Aften.

Er du opptatt av trender og mote?

Jeg elsker å se hvor fine folk kan bli ved å kle seg riktig, og jeg følger med i motebildet. Men jeg er mer opptatt av at folk skal føle seg vel i det de har på seg, enn om det er det «hotteste» plagget akkurat nå. Og jeg er ikke glad i saker som heter «Dette MÅ du ha denne våren».

Jeg er opptatt av at folk skal få være seg selv, og at trender og mote skal være inspirerende, ikke førende.

Hvor, og fra hvem, henter du inspirasjon?

Jeg er alt for mye på Instagram og ser hvor flinke noen er til å sette sammen de perfekte antrekkene. Så jeg lar meg helt klart inspirere av de såkalte motefolka.

Hvordan vil du karakterisere din egen klesstil?

Der blir jeg litt usikker, casual og forhåpentligvis litt cool?

Og hjemme?

Der er jeg på grensen til gal. Jeg pusser opp hjemmet mitt oftere enn jeg pusser opp meg selv. Jeg elsker å dille rundt med alt fra hvor jeg skal sette en ny plante, til å male store veggflater. Jeg har en blanding av stramt og skandinavisk interiør, forsøkt tilpasset den 130 år gamle Frogner-leiligheten min med stukkatur i taket.

Tanker om våren og sommerens trender?

Jeg har tenkt en stund nå at alt er lov i motebildet. Og jeg blir selvsagt både glad og nostalgisk over at 90-tallsmoten, som jeg husker så ekstremt godt fra ungdomstiden min, har gjort sitt inntog. Det at alt ikke skal sitte limt på kroppen syns jeg også er deilig.

Favorittantrekk?

Jeg er strikkefanatiker. Går med alt som er strikket, men nå går vi heldigvis en lettere årstid i møte, så da må jeg si olabukse og hvit t-skjorte. Gjerne med en collegegenser med 90-talls nostalgi.

Kan ikke gå på fest uten…

…joggesko i vesken. Jeg er helt Bambi på høye hæler.

Hva med mote for gutta?

Jeg liker gutter som kan kle seg, men ikke for jålete. Jeg faller ikke pladask for olabukser og dressjakke. Har alltid likt litt mer sporty stil, så man kommer langt med en jeans som sitter og en hettegenser. Jeg liker også den oversized-moten som herjer nå, en kul, litt lang t-skjorte. Helt knall. Dropp olashorts og capribukser, så får du poeng av meg:)

Jannecke møter du torsdag (30.3.) på Damenes Aften på Hvaltorvet. Vi sees!