Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)
Gjør en trygg og stemningsfull julehandel på Hvaltorvet

Gjør en trygg og stemningsfull julehandel på Hvaltorvet

Stine Jakobsen (t.v.), Rebecca Langerud og lille Selma møtes gjerne på Hvaltorvet, både for å gå på kafé og handle i butikker. De foretrekker å ta turen tidlig på formiddagen, når det er lite folk.

På Hvaltorvet får du gavene til hele familien – og med lange åpningstider kan du gjøre julehandelen i ro og fred.

– Det er deilig å komme seg litt ut og se andre mennesker. Når vi kommer hit tidlig på formiddagen, er det godt med plass, og det er rent og fint her. Det føles trygt, sier Rebecca Langerud.

Med seg har hun fire måneder gamle Selma og venninnen Stine Jakobsen. De har møttes på Hvaltorvet for å ta en kaffe og å få unna litt julegavehandel.

– Det er også viktig for oss å støtte lokale butikker, påpeker Sandefjord-kvinnene.

Velg rolige tidspunkt

På senteret i hjertet av byen kan de velge mellom over 50 ulike butikker og spisesteder. Med romslige åpningstider kan handelen spres utover dagen, slik at det blir lite trengsel.

– Åpningstidene er en av de store fordelene ved å gjøre julehandelen her. Fra 7. desember og fram til jul har vi åpent fra 10 til 21 på hverdager, og fra 10 til 23 på torsdager. De to siste søndagene før jul har vi også søndagsåpent fra 14 til 18. Det gjør at du kan finne tidsrom med lite besøkende, forteller senterleder Geir Ellefsen.

Han oppfordrer folk til å besøke senteret tidlig eller seint på dagen, dersom man har mulighet til det.

– Midt på dagen er det mest folk her – det vil si mellom 13 og 16 på hverdager, og mellom 12 og 15 på lørdager. Føler du deg utrygg på om du klarer å holde en meters avstand, er det anbefalt munnbind. Det bruker også betjeningen, dersom de må være tett på kunden, sier han.

Senterleder Geir Ellefsen og markedskoordinator Inger-Anne Hem-Andersen ønsker velkommen til et julepyntet senter med over 50 butikker – og «det meste til de fleste»

Smittevernsvektere, pakkedisk og hjemkjøring

Det luftige og hyggelige butikksenteret er pyntet med stemningsfulle lys, julekuler og juletrær, og butikkene bugner av spennende varer med noe for hele familien. De store julearrangementene på senteret er naturlig nok avlyst i år, men Ellefsen lover likevel god juleatmosfære.

– Vi kommer til å ha en betjent pakkedisk, hvor flinke skoleungdommer kan pakke inn gavene dine. Nytt av året er at du kan levere inn gavene og avtale hentetidspunkt – så kan du gjøre noe annet i mellomtiden. Det koster ingenting, så lenge gavene er kjøpt her.

I ukene før jul har Hvaltorvet utvidete åpningstider. I underetasjen finner du et tørt og praktisk parkeringshus.
I ukene før jul har Hvaltorvet utvidete åpningstider. I underetasjen finner du et tørt og praktisk parkeringshus.

På plass er også egne smittevernsvektere som passer på at det ikke blir for store ansamlinger av folk, og løser opp disse på en hyggelig måte. I tillegg sørger de for hyppig desinfisering av berøringspunkter, som rekkverk, håndløpere og heisknapper. Det har senteret fått gode tilbakemeldinger på fra kunder.

Ønsker du et levende sentrum, også på sikt, er det viktig å bruke det lokale næringslivet

Senterlederen håper ikke at smittefrykt vil gjøre at folk heller handler julegavene i utenlandske nettbutikker. Dersom du må eller ønsker å unngå fysiske butikker, tilbyr mange Sandefjord-bedrifter gratis hjemkjøring fram til jul.

– Ved å handle lokalt setter du et langt mindre miljøavtrykk. Og ønsker du et levende sentrum, også på sikt, er det viktig å bruke det lokale næringslivet nå. Det gir i tillegg lokale arbeidsplasser, og mange unge har sin første jobb i varehandelen, understreker han.

Kortreist og konsentrert julegavehandel

Tonje Schmidt og Ruth Moen ved Kitch´n og Mari Alena S. Brede ved Tilbords merker at flere har begynt tidligere med julegavehandelen i år – og at mange legger penger i hjemmekos.

Tonje Schmidt (t.v.) og Ruth Moen ved Kitch´n merker at folk legger ekstra mye penger i hjemmekos. – Det går mye i baking og hjemmebar, smiler de.

– Mange tenker at når alt er så pyton ellers, skal vi i alle fall ha det koselig rundt oss og sammen med andre. Det går mye i baking og hjemmebar, ler Moen.

De håper flest mulig vil gjøre julegavehandelen sin på Hvaltorvet.

– Her har du alt samlet under ett tak, det er avslappende og ikke noe kaos, som det ofte kan være på andre kjøpesenter. Du får julefølelsen – og så er jo butikkene og betjeningen fryktelig hyggelige, smiler de.

Geir Ellefsen understreker at de har «det meste til de fleste», også når det gjelder julegaver. Han trekker også fram den praktiske parkeringsgarasjen i underetasjen, hvor søndager og timen fra kl. 20 er gratis fra 7. desember.

– Vi er topptrimma på service og smittevern, og kjempeklare for å hjelpe folk. Vi håper at de som vil ha ekstra god betjening, og gjerne se på varen og prøve den før de handler, tar turen hit. Her kan du gjøre en kortreist og konsentrert julegavehandel.

Sjekk nettsidene til Hvaltorvet for butikkoversikt og åpningstider

Mari Alena S. Brede ved Tilbords står klar for å tilby julegaver, julestemning og trygge omgivelser.