Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)
Hjertelig handel

Hjertelig handel

Mange hjerter oppover i trappene
Mange hjerter oppover i trappene

Se Hjertesmarsjen gjennom byen her:

trim-03b3b8d7-38a0-4de4-9c8e-6204ac8a7b37

Hvaltorvet er alltid hjertelig tilstede, men enda mer enn vanlig i februar. Det startet med Hjertemarsjen 2017.

Alle hjerter gleder seg! De innsatte i Sandefjord fengsel har sydd åtte fantastiske hjerter, som skal glede og varme på Hvaltorvet i februar.

– 14. februar er det Valentine, så vi vil bidra med litt ekstra hjertevarme frem til det, forklarer Inger-Anne Hem-Andersen, markeds- og aktivitetskoordinator på Hvaltorvet.

– Vi hadde hørt at de innsatte ved Sandefjord Kvinnefengsel er flinke med symaskinene, så vi tok kontakt med fengselet for å høre om de kunne hjelpe oss. Og det kunne de!

Fengselsbetjent Ethel har vært ansvarlig for å få hjertene laget, og forteller at de er veldig glade for oppdrag som dette.

– Vi tar gjerne i mot syoppdrag, som gardiner og reparasjoner. Men det er første gang vi har sydd dekorasjonshjerter, smiler Ethel.

Nå er Sandefjord tømt for vatt, seks kilo måtte til i hvert av hjertene. Åtte megahjerter ble fraktet til fots fra fengselet og til Hvaltorvet, av senterledere, vedlikeholdsarbeidere og sikkerhetsvakt.

– Det er viktig at vi hjelper og bruker hverandre her i Sandefjord, mener senterleder Geir Ellefsen.

– Og denne gangen var det ekstra fint å få hjelp fra kvinnefengselet. Det passer perfekt til oss som har slagordet ”Hjertelig handel”. 

Se de fine hjertene på Hvaltorvet frem til Valentine!