Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)
Hvaltorvet støtter Rosa Sløyfe!

Hvaltorvet støtter Rosa Sløyfe!

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning.

Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse. I Norge står Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sammen om aksjonen.
Rosa sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa sløyfe-aksjonen. Aksjonen har blitt arrangert i Norge siden 1999.

Kjennemerket til aksjonen er den rosa sløyfen. Dette kjennemerket brukes i alle land som arrangerer aksjonen. Den Rosa sløyfen er varemerkebeskyttet i Norge, som betyr at du må kontakte oss hvis du skal bruke sløyfen til noe.

På Hvaltorvet er det flere butikker som selger Rosa Sløyfe effekter eller produkter som gir en del av prisen du betaler til aksjonen. Kitch’n, Lindex, Kid Interiør, La Baguette, Jordbærpikene og VITA er blant butikkene du kan gi din støtte til en god sak.