Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)
=NORGE er kanskje vårt viktigste tilbud

=NORGE er kanskje vårt viktigste tilbud

Merethe Linea Tränkle, Magasinselger
Merethe Linea Tränkle, Magasinselger

I 2005 startet en liten gjeng idealister magasinet =OSLO. Det er et unikt magasinkonsept som gjør at vanskeligstilte, som tidligere kanskje måtte tigge og stjele, har et verdig arbeid med å selge magasiner. =NORGE har det samme innholdet, men selges utenom Oslo. Selgeren får halvparten av inntektene, resten går til å produsere magasinet og innholdet. På Hvaltorvet tok vi en liten prat med «vår» egen =NORGE selger, Merethe Linea Tränkle.

«Jeg begynte å selge =NORGE i våres, omtrent samtidig med at dette magasinet ble introdusert i Sandefjord», forteller hun.

Hun forteller videre at Hvaltorvet er favorittstedet, der er folk hyggelige, smiler og gjerne slår av en prat.

«Jeg føler jeg får verdighet tilbake, og det er kjempealright. Salget går litt i rykk og napp, men folk er alltid vennlige. Dette er mitt faste sted utenfor KICKS ved hovedinngangen, det er veldig praktisk når været står på,» smiler Merethe Linea.

Vi på Hvaltorvet er glad for at positive tiltak som =NORGE finnes. Det er mange gode tilbud på Hvaltorvet, men tilbudet om å kjøpe et magasin fra Merethe Linea, er kanskje vårt aller viktigste.