Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)
Sandefjord: Vestfolds riviera

Sandefjord: Vestfolds riviera

Ønsker du deg vakker skjærgård og sørlandsidyll? Legg til urbane shoppingmuligheter, kulturelle perler og fantastiske matopplevelser med gåavstand til alt. Vi guider deg gjennom sommerens attraksjoner i Sandefjord.

Tufteparken, minigolf og skatepark

Foto: Visit Vestfold/Simen Sørhaug

Hvis både barn og foreldre trenger å brenne av litt krutt kan dere ta en treningsrunde med utendørs treningsapparater i Tufteparken. Om ungene har med skateboard eller sparkesykkel, så er det bare å slå seg løs i skateparken, som ligger rett ved. Eller hva med et slag med 18-hulls minigolf for hele familien?

«Alle aktivitetene ligger rett ved hverandre, og sentralt plassert rett ved havna», sier Geir Ellefsen, senterleder ved Hvaltorvet

Skjærgården

Foto: Visit Vestfold/Simen Sørhaug

Sandefjord har både en vakker skjærgård og mange flotte strender å besøke, som det går bussforbindelser til. Har dere sykkel, så ligger de fleste, flotte strendene kun en sykkeltur unna.

«Båtfolket kan boltre seg i den flotte skjærgården vår på dagtid, og om ettermiddagen kan de legge til i havneanlegget for natten, hvor de finner både vann, strøm og dusjanlegg», sier Ellefsen

Hvaltorvet

Om shopping står på agendaen kan Sandefjord skilte med kjøpesenteret Hvaltorvet. Senteret har 60 butikker og spisesteder, og av butikkene finner du både kjedevarianter og lokale butikker.

«Hvaltorvet er godt besøkt, og som alt annet ligger det midt i sentrum av Sandefjord, noe som er en fordel. Du trenger ikke å sette deg i bilen for å komme hit. Men kommer du med bil, så kan du parkere gratis i en time i sentrum, eller i vårt P-hus under Torvet», sier Ellefsen.

Midtåsen Kulturfestival

Mer kammermusikk blir det i vakre omgivelser i gåavstand fra Sandefjord sentrum. Midtåsen Kulturfestival, som varer fra 7. til 21. juli, byr på et variert og imponerende program innen klassisk musikk. Midtåsen var opprinnelig hjemmet til Anders Jahre, en kjent skipsreder fra Sandefjord, som nå er åpent for alle. Området er svært idyllisk, og en flott ramme rundt den klassiske musikken. Midtåsen Kulturfestival har også et eget tilbud for barn, så her finnes et rikholdig program for hele familien.

Foto: Visit Vestfold/Simen Sørhaug

Minifjorden

Minifjorden er en kulturfestival for barn. Hjertnes Amfi bygges om til en magisk verden fylt med landets beste underholdning for barn fra 28.juni til 7.juli. Under Minifjorden kan du oppleve et spennende festivalområde fylt med leker, musikk og aktiviteter hele dagen. For ikke å glemme gratis ansiktsmaling hele dagen! Barnas sommerfestival har tidligere vært en kjempesuksess, og du finner den midt i Sandefjord sentrum.

Fjordfesten

Den årlige folkefesten i Badeparken i sentrum av Sandefjord går av stabelen 2. og 3. august, og i år spenner programmet fra DumDum Boys og Ina Wroldsen til The September When og OnklP. Fjordfesten kan anbefales på sterkeste om du ønsker å få med en musikkfestival i sommer. «Dette er rett og slett en nydelig og intim festival i flotte omgivelser, og jeg kan garantere kjempegod stemning», sier Ellefsen.

Kurbadhagen, Ivo og Hvalsommer

Foto: Visit Vestfold/Simen Sørhaug

Den idylliske hagen i hjertet av Sandefjord har musikk og cocktailbar, samt konserter, festivaler, events og uteservering hele sommeren igjennom. Dette er Sandefjords største og hyggeligste musikkhage midt i sentrum.  Noen av artistene som kommer innom Kurbadhagen i sommer er Øystein Sunde, Adam Douglas, Raga Rockers & Valentourettes, Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson.

Hver sommer presenterer lokale ildsjeler sommerrevy med lokalt og nasjonalt skråblikk på årets hendelser. Målet er å få frem latteren, og med syngende servitører er alle velkomne til å hive seg med i allsang og boblende glede. Ivo Da Capo går denne sommeren til filmen og fikk en sterk 5´er for sitt elleville filmshow på Scandic Park Hotel.

«De siste somrene har lokale krefter gått sammen og laget svært populære revyer, som både slår an hos gjester og innbyggere. Så nå gjør vi det selv, med stor suksess», sier Ellefsen.

Årets SommerBonanza magasin med alt du kan gjøre i Sandefjord sentrum, leser du her: https://issuu.com/folkebadet/docs/sommerbonanza2019?e=11708131/70640172