Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)

Sommergleder i Sandefjord

Vestfolds Riviera har alle ferieopplevelsene du drømmer om. Vi guider deg gjennom sommerens største attraksjoner.
Står sørlandsidyll med vakker skjærgård høyt på ønskelisten for årets norgesferie? Tenk deg et slikt reisemål, som også kan by på fantastiske matopplevelser, et rikt uteliv og glimrende shoppingmuligheter – alt dette innenfor gåavstand!

Sandefjord har vært en populær bade- og sommerby i nesten 200 år. Visste du at denne Vestfoldsperlen har en 160 kilometer lang kystlinje med herlige strender, svaberg og mange fine bade- og campingplasser?

– Det finnes barnevennlige, langgrunne strender, strender med campingplasser og rolige strender. Langeby og Vøra er flotte. Skjellvika, kåret til Sandefjords fineste strand, er langgrunn og passer veldig godt for barnefamilier. På nydelige Strandvika på Østerøya har man følelsen av å være på en privat strand, forteller Geir Ellefsen, senterleder ved Hvaltorvet.

Strandlivet er for alle, uansett fremkomstmiddel. Det er verdt å merke seg at finnes bussforbindelser til mange strender langs kysten.

Havneanlegg med alle fasiliteter
– I år er havneanlegget i sentrum blitt oppgradert, forteller Ellefsen.

Mange kommer til å bruke båten sin i ferien. Sandefjord er klar til å ta imot alle feriegjestene som kommer, og båtfolket kan boltre seg i den flotte skjærgården på dagtid, og legge til i havneanlegget om kvelden. Her finner man både vann, strøm og dusjanlegg.

MORO I SANDEFJORD SENTRUM: Det blir aldri kjedelig for for de minste med så mye å finne på. Foto: Marte Haraldsen

Gøy for både store og små

I vakre Sandefjord kan du gjøre akkurat så mye, eller så lite, som du vil. Opplevelsene står i kø!

Føler du for å starte dagen med en liten treningsøkt er det vel verdt å ta turen bort til Tufteparken på Hjertnesstranda på Stub. Her er det gratis for alle å trene.
Tips: Skateparken som ligger rett ved er et perfekt sted for barna å få utløp for energien sin.

Badelysten?
Da bør du besøke Sandefjords nye bybad – Strømbadet 2020. Det lekre badelegget er plassert langs venstre pir i Hesteskoens havnebasseng, og består av flytende bryggeanlegg for sjøbad. Det er flere fine badesoner med både sitte- og liggebenker.
Det fine med dette er at alle aktivitetene ligger rett ved hverandre ved havna!

BADEGLEDE: Barna kan glede seg over flere fine badesoner på det nye Strømbadet 2020 som nettopp har åpnet. Foto: Marte Haraldsen

Himmel og fjord
Det er ikke bare havet som frister i Sandefjord. Her kan du nemlig gå på fire sentrumsnære fjelltopper, som gir en flott utsikt over byen. «4-toppsturen» går gjennom toppene Preståsen, Mølleråsen, Midtåsen og Mokollen. Senterleder Ellefsen har selv gått den mange ganger.

– Jeg kan virkelig anbefale Mølleråsen, der ser du både Tønsbergsfjorden, Mefjorden og Sandefjordsfjorden. Det er veldig flott!

Tips: Meld deg på «4-toppsturen» på hjemmesiden til Sandefjord Turistforening.

TOPPTUR: Ta en dagstur til en eller flere av de sentrumsnære fjelltoppene. Foto: Marte Haraldsen

Shoppingmekka
I Sandefjord sentrum kan du spasere rett inn på Hvaltorvet og finne det du trenger blant senterets 52 butikker og serveringssteder. Kjører du bil, så kan du parkere gratis i en time i sentrum, eller i P-huset under Torvet.

– Hvaltorvet har det meste til de fleste. Et besøk til butikkene i senteret og de særegne butikkene rundt om i sentrum, gir en veldig fin shoppingopplevelse, forteller Ellefsen.

Kulinariske gleder
Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke. Sandefjord kan by på fantastiske matopplevelser!
Byens kafé og restaurantliv er noe for enhver smak og lommebok. En tur til det franske bakeriet og konditoriet Maison Grabot er godt for både øyet og smaksløkene.
Hos Håndverkeren Kaffebrenneri lukter det alltid nybrent kaffe. I bakgården ligger Iskrembaren, som er innredet i amerikansk 50-60 talls stil. Isbaren er virkelig en oase for alle som elsker is!

Verdensmester åpnet restaurant
Sandefjord har lenge vært kjent for utsøkt mat. Allerede i 1960 satte den prisbelønte gourmetkokken Edgar Ludl sitt preg på nyåpnede Scandic Park Hotels kjøkken, og senere åpnet han sin gourmetrestaurant i sentrum.
Tradisjonen er videreført av Geir Skeie, som vant verdensmesterskapet i kokkekunst, kjent som Bocuse d’Or, i 2009. Brygga 11 er stedet for de gode sjømatopplevelsene. Det finnes også andre gode spisesteder, som Kokeriet, Ristorante Del Mare og Pir4 for å nevne noen.

En stolt kulturby
Sandefjord er en kulturby med mange stolte tradisjoner. Allerede i 1837 ble Sandefjord Svovl- og Søbad etablert som kurbad, og i løpet av de 102 årene kurbadet var i drift var dette en badeinstitusjon langt utover landets grenser. Kurbadet ble rehabilitert og bevart som kulturhus og nasjonalt kulturminne.

Tips: Få med deg en gratis omvisning hver tirsdag frem til 18. august.

CHILLE I HAGEN: Kurbadhagen Kurbadhagen byr på uteservering, hyggelig stemning og intimkonserter med kjente og kjære artister i løpet av sommeren. Foto: Foto: Visit Vestfold

Kurbadet har også Vestfolds hyggeligste hage. Kurbadhagen består av en musikkbar og en cocktailbar. Om sommeren har de konserter, eventer og flere uteserveringer.

– Noen av artistene som kommer innom Kurbadhaven i sommer er Ingrid Bjørnov, Jo Nesbø med Lars Jones, Eva Weel Skram og Sondre Lerche, forteller Ellefsen.

Bakgården Café ligger i en idyllisk bakgård i et kvartal med eldre boliger. Her kan du kombinere konsertopplevelser med deilig mat i sjarmerende omgivelser. I sommer kommer Magnus Grønneberg, Silya, Trygve Skaug, Rebekka Bakken og Olga Konkova, Louis Jakoby, Fattigmannsbandet, Marit Strømøy og Nils Mathisen, blant annet.

Besøk hvalfangstmuseet
Hvalfangstmuseet, grunnlagt i 1917, er virkelig Sandefjords arvesølv. Midtpunktet i museet er en blåhval i full størrelse. På museet kan du lære om hvalfangsten på alle verdenshav. De viser også film fra norske hvalfangstekspedisjoner. Museet ble også utvidet med en helt ny fløy i 2018.
Et besøk på museumsbåten «Southern Actor», en klassisk dampdrevet hvalbåt, er vel verdt å få med seg. Båten ligger til kai i havna i Sandefjord og er åpen for publikum i sommersesongen.
Tips: Se den flunkende nye utstillingen «Vi var ute etter hval» på Hvalfangstmuseet. Her kan du se unike foto- og filmsamlinger og gjenstander.

Norgespremiere i Sandefjord
To av våre mest kjente og kjære artister står sammen på scenen for første gang i sommer – og det skjer på Scandic Park Hotell i Sandefjord! Bettanita, et sommershow med Bettan Andreassen og Anita Skorgan, lover humor og glede, men også sanger til ettertanke.
Jam og blues
The Note Café og Musikkbar ble Sandefjords nye konsertscene i 2017. Her kan du høre live-musikk hver helg, torsdagsjam og ettermiddagsblues hver lørdag. De serverer også enkel mat på dagtid. I sommer kommer Bjarne Brøndbo, Jørn Hoel, Kristina and The Whales og det blir sommer stand-up med Thomas og Trine Lise.

I det klassiske hjørnet
Fjord Classics er en årlig kammermusikkfestival. I år blir det et alternativt program under tittelen «Nær». Festivalen holder syv konserter over fire dager med mange av Norges aller fremste musikere.
– Sandefjord er svært stolte over Fjord Classics. Alle som tar turen kan forvente seg en fest av en musikkopplevelse, sier Ellefsen.

En annen klassiker, Midtåsen Kulturfestival, skjer i vakre omgivelser i gåavstand fra Sandefjord sentrum. Midtåsen Kulturfestival byr på et variert og imponerende program innen klassisk musikk. Skulpturpaviljongen er også verdt et besøk.
– Midtåsen var opprinnelig hjemmet til Anders Jahre, en kjent skipsreder fra Sandefjord, som nå er åpent for alle. Området er svært idyllisk, og en flott ramme rundt den klassiske musikken. Kulturfestivalen har også et eget tilbud for barn, sier Ellefsen.
Tips: Få med deg sommerens vakreste opplevelse! Måneskinnssonaten skal spilles live når fullmånen står rett over fjorden. Scenografien, lyssettingen og utsikten blir uforglemmelig.

Kunstglede
Sandefjord Kunstforening viser i sommer en utstilling med tresnitt i ulike formater fra søstrene Annette og Caroline Kierulf.
Galleri ER er et stort kunstgalleri med en fantastisk lokasjon midt i gågaten. Her kan du se kunst i avdelingene Hallen, Tress, Base og White box. Utstillingen byttes ut en gang i måneden. Galleriet har også et utvalg med faste kunstnere.

MEGASTOLER: Ta deg en pust i bakken på de fargerike stolene som elevbedriften på Lille-Varden ungdomskole har laget. Du finner de både i Badeparken, og ved det nye Strømbadet 2020. Foto: Marte Haraldsen