Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)
SPAR inntar senteret

SPAR inntar senteret

Jørgen Vågstøl Christiansen, ass. butikksjef, og Thomas Fevang, butikksjef, mener deres viktigste oppgave er å være synlig tilstede for både kunder og ansatte.

Her skal kravstore kunder finne roen! Butikksjefen for nye Spar tilbyr mer enn det lille ekstra, og er overbevist om at kompetanse vil gjøre en forskjell.

– Vi er en av byens råeste dagligvarebutikker, og da skal selvfølgelig kundene oppleve at det står fagfolk i ferskvaredisken. Vi må skjønne hvor på dyret kjøttet er hentet for å gi god informasjon om varen.

Jeg mener at lærlinger gjør at vi skjerper oss, og derfor er de en selvfølge i butikken. Vi må holde oss oppdatert på det faglige slik at vi vet hva vi skal lære bort, dessuten tilfører lærlinger nye ideer som videreutvikler og skjerper oss, sier Thomas Fevang, butikksjef for Spar Hvaltorvet.

Miljøbutikk

Thomas er opprinnelig utdannet tømrer, men fikk en trøblete rygg som gjorde at han i stedet begynte i slakterfaget. Fra lærling i ferskvare til butikksjef på Spar. En reise der han har tatt tilleggsfag som coaching, endringsledelse og prosjektledelse.

– Det er en selvfølge at kundeopplevelsen skal være god igjennom hele butikken. Det stiller høye krav til oss som jobber her, men også til vareutvalget og butikkløsningen.
Vi har valgt lokale leverandører så langt det lar seg gjøre, både for å støtte nærmiljøet og for å ha kortreiste alternativer. Dessuten har vi en svært klimavennlig butikk, med varmegjenvinning fra CO2-anlegget og gjennomgående LED-belysning, forklarer Thomas. Butikksjefen er overbevist om at nettopp slike detaljer er viktige for opplevelsen av Spar som en dagligvare i særklasse. Akkurat som han er opptatt av at de ansatte er 24-timers mennesker.

– Jobb, fritid og familie må fungere sammen, og de ansatte skal bli sett og hørt. Det som skjer utenfor jobben påvirker arbeidsdagen vår. Vi er en flott gjeng som jobber her, og vi skal hjelpe hverandre til å holde humøret og arbeidsgleden oppe, sier Thomas Fevang, som blir en svært synlig butikksjef.

– Jeg har én kontordag i måneden, og det er når jeg kjører lønninger.

Engasjert, folkelig og hjelpsom

– Vi har en topp moderne butikk med en omfattende mengde ferdigretter for folk i farten og en spesielt stor frukt- og grøntavdeling. Dessuten har vi effektive kjøleskapsrekker og selvbetjeningskasser. Vi kommer til å følge ekstra godt med i starten for å sjekke at alt fungerer etter planen. Ingen vil ha kø i kassa eller uoversiktlige hyller, sier Jørgen Vågstøl Christiansen, assisterende butikksjef. Han skal sluttføre en bachelor i markedsføring ved siden av jobben på Hvaltorvet, men akkurat nå er det ikke tid til hverken studier eller fritidsaktiviteter.

– Nå er det bare åpning av butikk som gjelder, smiler både Thomas og Jørgen.

– Det gir vanvittig mye energi å være med på å skape en så flott dagligvarehandel i Sandefjord som skal levere på Spars kjerneverdier; vi er og skal være engasjerte, folkelige og hjelpsomme.