Til innholdet
Åpningstider: 10-20 (18)
Trender høsten 2017

Trender høsten 2017

Sanselighet er et viktig stikkord denne høsten. Se og føle – på farger og stoffer i både klær og interiør.

Rødt, varm cognac og grønn i mange nyanser, det er bare å glede seg. Fargene i høst er sterke og dype, og spesielt gutta kan velge i en mengde nydelige grønnfarger, fra kaki til flaskegrønn. Skjortene skal ha mønster, gjerne med diskré humor i motivene. Og gutter, husk skjerfet både inne og ute!

Noen som husker dressjakkene på 80-tallet? Oversized og maskuline – de er på full fart inn i motebildet igjen. Sammen med skjørt i A-form, og mye gull i form av store kjeder og armbånd.

Motsetninger

Kontrast er et viktig stikkord for høsten. Røffe ullgensere overpyntes med blonder eller glitrende paljetter, og et enkelt antrekk løftes gjerne med en jakke i langhåret fuskepels. Kombinasjonen skinn og plast har vært gjenganger på sesongens catwalk, så de mest trendy får velfortjent oppmerksomhet i skinnjakke med plastikkermer.

De maskuline dressjakkene står også i kontrast til feminine kjoler med masse blomstermønster, eller topper og gensere med trompetermer eller rysjer.

Lady in red

Fargene for høsten er som et speilbilde av naturen på denne årstiden. Grønn i flere nyanser er en stor farge, dessuten er sennepsgul, varm cognac, rustrød og dyp blå aktuelt. Legg merke til geometriske mønstre, som brukes i både klær og interiør. Og midt i det hele: Rødt til damene! På bena, til fest og som en herlig hverdagsfarge. De amerikanske sørstatene har sterk innflytelse i høstens motebilde, så bruk gjerne en rød genser til jeans. Eller ta et lekkert strøk på neglene.

Hjemmekos

Naturen er fremtredende i hjemmet, men ikke i form av kjølige, nordiske farger og linjer som vi har sett i noen år. Nå skal vi ha det mer lunt, varmt og frodig rundt oss. Vi skal skape innbydende rom med identitet og harmoni.

Fargepaletten har hentet inspirasjon fra Mexico, Cuba og Marokko, og det gjenspeiles også i detaljer som leirkrukker, frynser og langhårete tepper og puter. Stilen er ujålete, og materialene rene og ubehandlet i lin og bomull.

Den store inspirasjonen fra art deco-tiden, som oppsto i USA i 1920, er mer aktuell enn noensinne. Fløyel, gull, speil og marmor gir en følelse av dekadent glamour.

Identitet

Høstens aller viktigste signal for interiøret er hyggelig personlighet. Hektiske hverdager skal kompenseres med lun og avslappende stemning hjemme. Og våg å være personlig. Finn frem ting som betyr noe for deg, og gi de plass. Rommene skal gjenspeile hvem som bor der – vi ferdige med å ha det som alle andre. Også i klesskapet.

Inspirert?

Høstnyhetene pakkes ut hver eneste dag, og det er masse inspirasjon å hente i butikkene akkurat nå. De ansatte på Hvaltorvet er gode hjelpere når du skal finne nyhetene som kler deg og hjemmet ditt. Velkommen til høsthandel.