Bytte julegaver?

Dette bør du vite.

Fått feil størrelse på tøflene, eller en bok du har fra før? Vit at butikkene har forskjellige regler for bytting, og husk at det kan lønne seg å ta byttehandelen i romjulen.

Det er faktisk ingen lovfestet rett å få byttet gaver, men de aller fleste butikker hjelper deg hvis du har fått noe som ikke passer deg. Du kommer best ut av byttehandelen hvis gaven har byttelapp, eller du har kvittering på kjøpet. Også må selvfølgelig varen være ubrukt. I forbindelse med julen har vi forlenget bytteperiode på varer, forklarer Caroline Solvi, ved Gullfunn Hvaltorvet. Julegaver kan byttes til og med 31. januar dersom de har gyldig byttelapp eller kvittering. Vi gir ikke penger i retur, men tilbyr selvfølgelig ny vare. Ellers i året er det 30 dager bytterett hos oss, legger hun til.

 

 

Det er viktig at gaven som skal byttes er i samme stand som da den ble kjøpt. Det er også en fordel at den ligger i original emballasje. Så ikke kast esker eller poser varen er pakket i, og du må for all del ikke klippe av merkelapper.

Alle lapper som er festet på plagg og andre varer må være på, og vi kan dessverre ikke ta imot og bytte hvis tagger for eksempel er knyttet på etter å ha blitt klippet av ved en feiltagelse, sier Linda Hoff hos Stormberg Hvaltorvet. Vi har alltid 100 dagers åpent kjøp ved fremvisning av kvittering eller byttelapp. Uten kvittering eller byttelapp kan varen byttes til annen størrelse eller farge.

Forbrukerrådet opplyser at butikker ikke har plikt til å akseptere bytte av varer, men de aller fleste er fleksible og gir deg mulighet til å få tilgodelapp eller annen vare.

Og du – det kan være lurt å bytte varen før januarsalget starter!

  • Publisert: 23. desember 2022
  • Tekst: Malin Ramberg

Logg inn