Slipp fargene løs, det er vår!

Grønne Mars på Hvaltorvet skal sette fokus på våren, miljø og bærekraft.

I mars går vi i grønt

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. I mars har vi fokus på det grønne, på naturen rundt oss som våkner til liv og på hva vi sammen kan gjøre for å ta vare miljøet. Å handle klokt og lokalt er til god hjelp.

Visste du at Morris tilbyr kjøp og salg av brukte vesker? At vi har gjenvinningsstasjon ved Spar, ladestasjoner for elbiler i parkeringskjelleren og skredder som gir nytt liv til gamle klær? Veldig mange av butikkene våre har produkter og tjenester som minimerer miljøbelastningen – i mars vil vi tipse og informere om alt som er grønt hos oss!

Hvaltorvet er Miljøfyrtårn-sertifisert, og det betyr at vi hvert eneste år må dokumentere hva vi gjør for å minimere fotavtrykket vårt. Det foregår mye på «bakrommet», som energiovervåking og søppelsortering. Vi må stille krav til leverandører, og tilrettelegge for trygge arbeidsplasser.

Hva kan du gjøre for et grønnere mars? På Facebook har vi oppfordret følgere til å dele sine grønne tips. Her er noen gode råd:

– Ta sykkelen til byen
– Gjenbruk plastposer, eller ha med eget handlenett
– Ikke kjøp mere mat enn det du kan spise opp
– Sjekk mulighet for refill
– Pant flasker, eller legg de i Hvaltorvets flaskepant-flasker
– Vær en bevisst kunde

Mars er årets første vårmåned, og naturen våkner til liv. Vi oppfordrer alle til å ha litt ekstra fokus på det grønne de neste ukene. Del gjerne miljøtips med oss.

Vi avslutter Grønne mars med et skikkelig grønt og godt møte med Ingunn Anvik, som driver Ingunnshage i Brunlanes. Denne våre kommer hun med ny inspirasjonsbok, som hun har skrevet sammen med broren sin, Halvor Bakke. Ingunn kommer til oss 31. mars – hold av kvelden.

La oss sammen lage en grønn og god mars!

  • Publisert: 2. mars 2022
  • Tekst: Inger-Anne Hem-Andersen

Logg inn