La Baguette 25 år

Hun har ikke tall på hvor mange baguetter hun har smurt, men det er blitt mange. 1. februar 2022 er det 25 år siden Trine Myhre begynte som daglig leder i La Baguette, og fremdeles er baguetter på hennes egen meny.

– La Baguette er «babyen» min, og selv om kafeen er blitt 25 år trenger den hele tiden masse omsorg. Men dette er samtidig en jobb som gir masse påfyll og energi tilbake. Kafeen er nesten som et annet hjem for meg, med gode kolleger, også i senteret, smiler Trine.

For 25 år siden var røykeloven akkurat innført, og mange spådde at kafeene ville gå nedenom og hjem som følge av den. Kanskje ikke det beste utgangspunktet, men Trine lot seg ikke skremme. Med en syv måneder gammel baby hjemme, avsluttet hun permisjonen før tiden og gjøv løs på baguettesmøring og kafédrift. Med stor suksess.

– Vi har levert positive tall gjennom alle disse årene, også under koronatiden. Som for øvrig gjorde at vi måtte stenge kafeen kun noen timer etter at vi hadde åpnet igjen etter oppussing til nåværende interiør og konsept. Men heldigvis fant de trofaste kundene våre fort tilbake da den første nedstengingen var over, forteller Trine.

Og nettopp trofaste kunder har jentene på La Baguette mange av. Hver morgen koser faste gjester seg med kaffe og noe attåt. Og typiske La Baguette-gjester er typisk sandefjordinger – i alle aldere.

– Vi har mange forskjellige gjester hos oss, så det er tydelig at smakfulle baguetter og godt drikke er populært hos alle. Akkurat nå er det tandoorikyllingen som mange kjøper, men det er nok klassikeren ost og skinke vi har solgt mest av gjennom disse 25 årene, sier Trine, som sitter i ressursrådet for utvikling av nye baguettetyper i kafékjeden. Og hennes egen favoritt: Akkurat nå er det brie og bacon.

1. februar 2022 – selve 25 års dagen – skal Trine feire med det hun alltid gjør, nemlig å smøre baguetter og sørge for at både gjester og ansatte har en god dag på La Baguette.

– Jeg er kjempestolt av jentene som jobber her. De er profesjonelle og kan faget sitt. Samtidig er det lov å gjøre feil, og jeg er veldig opptatt av å støtte og trygge de ansatte. En av våre viktigste regler er at vi aldri skal servere noe vi ikke selv vil spise, avslutter Trine.

Og med hektiske dager gjennom 25 år er det tydelig å se at gjestene setter pris på alt som kommer over disken. Gratulerer med 25 år på senteret vårt, Trine og La Baguette.

  • Publisert: 1. februar 2022
  • Tekst: Inger-Anne Hem-Andersen

Logg inn