Miljøtiltak på senteret

I 2020 ble vi Miljøtårnsertifisert, og det forplikter. Heldigvis. Derfor har vi og butikkene våre fokus på å finne nye, gode løsninger som gjør det enda bedre å jobbe og å være kunde hos oss. Du kan også bidra!

Har du sett miljøstasjonene våre rundt omkring på senteret? Vi er superglade for at kundene våre kildesorterer, men visste du at vi også har stort fokus på kildesortering for butikkene? På «bakrommet» har vi en avansert miljøstasjon for alt avfall som Hvaltorvet produserer. Sorterings-graden følges nøye og tiltak iverksettes straks dersom vi ser at denne ikke er god nok. Her er både de butikkansatte, renhold og vaktmesterne med i arbeidet.

 

Panteflasker er gull verdt

Flaskepant er smart, både for miljøet og lommeboken. Vil du pante flaskene dine, bruk panteautomaten ved Spar i kjelleretasjen. Og hvis du vil gi bort panten, så oppfordrer vi til å bruke de store flaskebeholderne som står ved rulletrappen i 1. etasje i sør og ved rulletrappen i kjelleren i nord. Panten går til Sandefjord Søppelplukkerlag.

Her kan du levere både panteflasker og brukte tekstiler

 

Ordninger i butikkene

Veldig mange av butikkene våre har bærekraftige ordninger. For eksempel kan du hos Kappahl levere inn klær, sko, tilbehør og interiørtekstiler, og få en rabattkupong på 50 kroner i retur. Kupongen kan brukes hvis du handler for over 300 kroner. Husk at det du leverer skal være rent og ikke for slitt.

Synsam-kjeden har blitt kåret til Norges mest bærekraftige varemerke innen optisk detaljhandel. Dette blant annet fordi de har flyttet produksjonen av briller fra Asia til Skandinavia, og på grunn av fokuset på gjenbruk og gjenvinning. Gamle slitne briller kan leveres i butikken, og får nytt liv i Synsam Recycling Outlet.

 

Second hand hos Morris

Morris har også tatt initiativ til gjenbruk og holdbarhet. En veske, bag eller koffert som du er lei av, kan være gull verdt for andre. Så enkelt er det:

  1. Lever inn dine hele vesker og kofferter, uansett hvor i verden de er kjøpt, i Morris-butikken hos oss.
  2. Butikken vurderer verdien basert på tilstanden.
  3. Vurderingen omvandles til en rabatt som du kan bruke ved kjøp av nytt produkt i butikken.
  4. Butikken fresher opp produktet, og legger det for salg under kategorien Second Hand.

Butikksjef hos Morris, Jeanette Gresberg Caspersen, kan fortelle at de selger mange brukte vesker om dagen.

 

Brukt er også bra

Ny mobil? Hvorfor ikke kjøpe en brukt? Teknikmagasinet tilbyr brukte mobiltelefoner, som kommer med garanti. Mobilene gjennomgår reparasjon og rengjøring før de legges ut for salg, og du får to års garanti på maskinvaren og seks måneders garanti på batteriet. Teknikmagasinet har også drop-in på mobilreparasjoner, og de kan hjelpe med bytting av skjerm, batteri, bakside, ladeport og kamera. Og de rengjør mobilen din.

Gudmundur hos Teknikmagasinet informerer om at i tillegg til å tilby brukte mobiler og nettbrett, gir han også rentefri nedbetaling i 12 mnd. 

 

Full tank mens du handler!

Kjører du elektrisk bil, er det smart å benytte ladestasjonene i parkeringskjelleren vår. Vi har tilsammen 15 stk El-bil parkeringer med ladestasjoner. Alle våre ladestasjoner er utstyrt med Type 2 kontakter.
9 ladestasjoner 400V med inntil 22kW, hvor du kan lade i max 3 timer.
6 ladestasjoner 230V med inntil 7,4kW, hvor du kan lade i max 8 timer.

 

Skreddersøm

Vi må selvfølgelig skryte av skredderen vår – Maral Skredderi. Det er mye bærekraft i omsøm og reparasjoner, og Reza fikser det aller meste, også skinnjakker og friluftsutstyr. Systuen ligger i 3. etasje, en trapp opp fra La Baguette. Reza har mange faste kunder, også butikkene i senteret bruker ham. Han er rask, dyktig og har gode priser!

Maral Skredderi finner du i 3. etg, over La Baguette.

 

Har du ideer til bærekraftige tiltak på Hvaltorvet? Ta gjerne kontakt med oss!

 

 

 

  • Publisert: 6. mars 2023
  • Tekst: Malin Ramberg

Logg inn