Trender 2023

Nå begynner nyhetene så smått å komme i butikkene, men hva kan vi vente oss innen mote og interiør i 2023?

Nå begynner nyhetene så smått å komme i butikkene, men hva kan vi vente oss innen mote og interiør i 2023? Vi har tatt en titt på de nye trendene.

Rosa blir med videre i 2023, men den kommer i en mer knallfarge enn det vi så i fjorårets motebilde. Grønt og gult er også farger som vil prege motebildet, forklarer Mathilde Hammeren, butikksjef ved 2 Generasjoner.

 

Vi vil se mye grønt, gult og sterk rosa fremover, sier Mathilde Hammeren, butikksjef ved 2 Generasjoner.

 

Mathilde er over gjennomsnittet interessert i trender, og følger en rekke influencere på Instagram for å hente inspirasjon til utvalget vi kan glede oss til i motebutikken hun driver sammen med sin mor.

– Y2K-trenden (red. anm.: Year 2000) står sterkt i 2023, med elementer fra årtusenskiftet. Den har for så vidt påvirket motebildet lenge, og vil fortsatt gjøre det fremover, sier Mathilde.

– Klimautfordringene ser ut til å skape helt nye trender i motebransjen. Både Gustav og Vila, som er merkevarer vi har i butikken, har begge stort fokus på miljøvennlige materialer og produksjon. Det er en trend som vi er trygge på at kundene verdsetter.

Ved høstens motevisninger var denim, blonder og gjennomsiktige plagg sterkt til stede. Undertøy løftes dermed frem i både hverdag- og festantrekk. Mathilde forteller også at over sized strikk fremdeles er populært, men de lange jakkene kommer nå i smalere modeller.

– Vi ser at kundene er veldig fornøyde med de lekre Hést-produktene, og kan røpe at vårens kolleksjon kommer i utrolig flotte farger. Bare å glede seg, smiler Mathilde.

Spennende farger i interiøret

Miks rødt og blått, og se opp for den spennende kombinasjonen rosa og oransje. Interiørtrendene er preget av optimistisk fremtidstro, men har også med seg mye retro. Det er noe trygt i å hente kjente elementer fra 70-, 80- og 90-tallet, når samfunnet preges av uro.

Striper kommer sterkt i 2023, og blomstermotiver og mønstre med geometriske linjer er fremdeles aktuelle.

Akkurat som i motebildet har bærekraftige produkter mer fokus enn tidligere. Vi kommer til å se mye naturlige materialer og teksturer, og fargeskalaene henter inspirasjon fra planteriket. Jotun har for eksempel 21 nye farger i sitt kart, som er tidløse og bærer navn som urtehage, lavender touch og natural green.

Det er bare å glede seg til nyhetene for 2023, som gir fremtidshåp og optimisme, med et bakteppe av det tradisjonelle og kjente.

 

Innslag av naturlige materialer fortsetter i interiøret i 2023. Foto: Kremmerhuset.

  • Publisert: 5. januar 2023
  • Tekst: Malin Ramberg

Logg inn