Møt ferskingen

Hvaltorvet er en arbeidsplass for veldig mange, og for noen er det første møte med arbeidslivet. En av dem som jobber på senteret er 20 år gamle Vivian.

Bak disken, fylt med et deilig utvalg av ostekaker, makroner, brownies og gulrotkaker som roper «spis meg nå», står en høy og blid jente. 20 år gamle Vivian har jobbet på La Baguette siden august 2022, og stortrives.

– Jeg liker tempoet vi har her. Det er alltid noe å gjøre, men det er ikke for stressende. De samme kundene kommer ofte, og jeg husker hva de skal ha. I noen tilfeller fortsetter vi også samtalen der vi slapp den sist, sier hun.

En god møteplass

Kaffekoppene hentes en etter en av den faste gjengen med pensjonister som kommer tidlig hver dag, før de setter seg ned for å nyte sin daglige dose med kaffeslabberas.

– Noen kunder oppfører seg som de kunne vært foreldrene mine, mens andre kunne vært venner. Man er veldig tett med kunder, og jeg føler meg absolutt sett, forteller en smilende Vivian.

Den moderne lunsjbaren har en stor og variert meny. Og i løpet av en dag blir den besøkt av alle slags folk: Venninner som nyter nysmurte baguetter og et glass ferskpresset juice, familier som har tatt med de små på wienerbakst, og folk på farta som trenger et ferskt måltid og noe godt i koppen.

Vivian er opprinnelig fra Moss, men har bodd i Sandefjord de fire siste årene. I tillegg til stillingen på La Baguette, jobber hun også på Morris i etasjen under.

– Jeg har tatt et friår og har valgt å jobbe for å tjene litt penger, før jeg skal søke meg inn på psykologistudie i Nederland.

Studievalget kommer ikke overraskende, for Vivian er tydelig veldig flink med mennesker.

Hun forteller at hun spesielt liker at en kommer tettere på kollegene sine og blir godt kjent. Noe som er viktig når man jobber på La Baguette.

– På lørdager kan vi være sju stykker på den lille plassen, så da sier det seg selv at man er mye hverandre. Det er viktig at man som person, er tålmodig, kan konversere med andre og få sagt det man mener. Også selvfølgelig må man være effektiv.

Viktig plass i byen

Totalt jobber Vivian seks dager i uken, så mye av tiden hennes tilbringes på Hvaltorvet. Men det gjør det for veldig mange andre også.

–  Da jeg startet å jobbe her, ble jeg litt overrasket over hvor mange som faktisk har det som rutine å komme hit.

Kjøpesenteret har en stor plass i livet til veldig mange. Med sine 55 butikker, kommer alle til å kunne finne det de trenger, enten det er å handle noe man mangler, reparere for forlenge levetiden til ting man har, eller fylle opp kroppen med et godt måltid.

– Jeg elsker Hvaltorvet, og jeg tror det har en viktig plass i Sandefjord, avslutter Vivian.

     

     

     

  • Publisert: 8. september 2023
  • Tekst: Malin Ramberg

Logg inn